Product HUB

Granola — Besin Değerleri, Sağlık Faydaları Ve Alışveriş İpuçları

granola

Listonic Ekibi

3 Aralık 2024

Granola, yulaf, kuruyemiş ve tatlandırıcılardan yapılan, genellikle çıtır çıtır olana kadar fırınlanan popüler bir kahvaltılık ve atıştırmalıktır. Granolanın besin içeriğini öğrenin, evde daha sağlıklı hale getirme yollarını keşfedin ve kahvaltının ötesinde nasıl keyifle tüketebileceğinizi görün.

Besin değerleri

100 gram ürün başına kalori, yağ, karbonhidrat ve protein gibi detaylı besin değerlerini inceleyin.

Besin Değerleri

Başına Miktar 100 g

Kalori

🔥 471 kcal

Başına Besin Değeri: 100 g% Günlük Değer*
Karbonhidrat64 23.27%
Lif8 28.57%
Şeker24 48%
Glisemik İndeks60 -
Protein10 g20%
Sodyum12 0.52%
Toplam Yağ18 23.08%

*Günlük Değer (%DV), bir porsiyondaki besin ögesinin günlük diyete ne kadar katkıda bulunduğunu gösterir. Genel beslenme önerileri için günde 2.000 kalori kullanılır.

Bilgiler ve ipuçları

🛒
Doğal içeriklere sahip, eklenmiş şeker ve yağ oranı düşük granola tercih edin.
😋
Granola, 19. yüzyılın sonlarında sağlıklı bir gıda olarak icat edilmiştir.
📦
Granolayı serin, kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklayın. Altı aya kadar taze kalabilir.

Sağlık faydaları

Granolanın daha sağlıklı bir diyeti ve genel yaşam tarzını desteklemenin tatmin edici bir yolu olabileceğini öğrenin.
  • Yüksek lif içeriği, sindirim sağlığını destekler, düzenli bağırsak hareketlerini teşvik eder ve sağlıklı bir bağırsak mikrobiyomuna katkıda bulunur.
  • Temel vitaminler ve mineraller açısından zengin, B vitaminleri, demir, magnezyum ve çinko gibi besin maddeleri içerir; bu da genel sağlık ve iyilik hali için önemlidir.
  • Kompleks karbonhidratlar ve sağlıklı yağlardan elde edilen sürekli enerji sağlar, bu da vücut ve beyin için iyi bir enerji kaynağı yapar.
  • Kuruyemişler ve tohumlardan elde edilen sağlıklı yağlar içerir, kalp sağlığını destekler ve temel yağ asitleri sağlar.
  • Çeşitli ve pratik, kahvaltıya, atıştırmalıklara ve tatlılara besleyici bir katkı sağlar.

Sağlık riskleri

Granola ile bağlantılı sağlık endişelerini tanıyın.
  • Granola'nın besin değeri, lif ve protein açısından zengin olması sayesinde sağlıklı bir atıştırmalık olarak tercih edilmektedir.
  • Enerji kaynağı olarak granola, spor yapanlar ve aktif bir yaşam tarzı sürenler için mükemmel bir enerji kaynağıdır.
  • Granola'nın sindirim sağlığına katkısı, içerdiği lif sayesinde sindirim sistemini düzenleyerek kabızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olur.
  • Granola'nın kalp sağlığına faydaları, içeriğindeki sağlıklı yağlar ve lifler sayesinde kolesterol seviyelerini dengelemeye yardımcı olabilir.
  • Granola'nın kilo kontrolüne etkisi, doyurucu yapısı sayesinde uzun süre tok kalmayı sağlayarak aşırı yemeyi engelleyebilir.
Conversion widget image

Bakkal alışverişini daha hızlı planlayın

Nasıl seçilir?

Granola, altın rengiyle iyi kavrulmuş olmalı ve çeşitli kuruyemişler, tohumlar ve kuru meyveler içermelidir. Kıtır bir dokuya sahip olmalı ve tatlılık ile fındıksılık arasında bir denge bulunmalıdır. Granolanın topaklanmamış olduğundan emin olun, aksi takdirde istenebilir.

Aşırı tatlı veya yapışkan granolalardan kaçının; bu, tatlandırıcıların fazla kullanıldığını gösterebilir. Yüksek kaliteli granola, gevrek olmalı ve aşırı sert olmamalıdır; her bir malzeme ayırt edilebilir olmalıdır.

Nasıl seçilir?

Granola nasıl saklanır

Granola, oda sıcaklığında hava geçirmez bir kapta saklanmalıdır. Serin ve kuru bir yerde tutmak kıtırlığını ve lezzetini korumasına yardımcı olur. Doğru bir şekilde saklandığında, granola altı aya kadar taze kalabilir.

Nem, granolanın kıtırlığını kaybetmesine neden olabilir. Isı kaynaklarından uzak tutmak en iyisidir. Kapağı sıkıca kapatmak dokusunu ve tadını korumaya yardımcı olur, böylece her zaman mükemmel bir atıştırmalık haline gelir.

✅ İlginç gerçek

Granolanız gevrekliğini kaybetmeye başlarsa, onu bir fırın tepsisine yayarak düşük sıcaklıkta birkaç dakika fırında kızartabilirsiniz; bu, gevrekliğini geri kazandıracaktır.

Ne kadar dayanır?

Granola, serin ve kuru bir yerde hava geçirmez bir kapta saklandığında genellikle 6-12 ay dayanır. Açıldıktan sonra, en iyi tazeliği korumak için 3-6 ay içinde tüketilmesi önerilir. Doğru saklama, granolanın kıtırlığını ve lezzetini korumasına yardımcı olur.

Artanlarla ne yapılır?

Artan granola, tatlı ve tuzlu birçok yemekte kullanılabilir. Ekstra kıtırlık ve lezzet katmak için yoğurt veya smoothie kaselerinin üzerine serpebilirsiniz ya da meyve salatalarına karıştırarak fındıksı bir doku elde edebilirsiniz. Granola, fırınlanmış ürünlere eklendiğinde de harika bir seçenek olup, muffin, kek veya ekmekler için kıtır bir üst katman sağlar.

Granola’yı pankek veya waffle’ların üzerine serpiştirerek, kıtırlığı yumuşak doku ile birleştirebilirsiniz. Eğer elinizde bolca granola varsa, onu bal, fıstık ezmesi ve kuru meyvelerle karıştırarak granola barları yapmayı düşünebilirsiniz; karışımı bir tepsiye bastırıp fırında pişirin. Granola, dondurma veya dondurulmuş yoğurt üzerinde de harika bir üst malzeme olarak kullanılabilir ya da kuruyemişler, tohumlar ve çikolata ile karışık kuruyemiş içinde de değerlendirilebilir. Hızlı bir atıştırmalık için granola’yı sütle tüketebilir veya dilimlenmiş muz veya elmanın üzerine serpiştirerek lezzet ve kıtırlık katabilirsiniz.

👨‍⚕️️ Tıbbi uyarı

Bu web sitesindeki içerikler yalnızca bilgi amaçlıdır. Bu sitedeki hiçbir materyal profesyonel tıbbi tavsiye, teşhis veya tedavinin yerine geçmez.

Diğer kategorilerden ürünler keşfedin