Product HUB

Hamburgers — Voedingsstoffen, Gezondheidsvoordelen En Shoptips

hamburgers photo

Listonic Team

1 november 2024

Hamburgers zijn een typisch Amerikaans gerecht dat wereldwijd geliefd is. Duik in de kunst van het maken van de perfecte hamburger, van het kiezen van hoogwaardig gemalen rundvlees tot het beheersen van de grilltechniek. Ontdek verschillende toppings en broodjes om je hamburgers aan te passen aan elke smaakvoorkeur.

Voedingsstoffen

Bekijk de gedetailleerde voedingswaarden, met informatie zoals calorieën, vetten, koolhydraten en eiwitten per 100 gram van het product.

Voedingswaarden

Hoeveelheid per 100 g

Calorieën

🔥 250 kcal

Voedingswaarde per: 100 g% Dagelijkse waarde*
Koolhydraten0 -
Vezels0 -
Suikers0 -
Glycemische Index0 -
Eiwitten17 34%
Natrium72 3.13%
Totale vetten10 12.82%

*De % van de Dagelijkse Waarde (DV) geeft aan hoeveel een voedingsstof in een portie bijdraagt aan een dagelijkse voeding. 2.000 calorieën per dag worden gebruikt als algemeen voedingsadvies.

Feiten & tips

😋
De hamburger is een klassiek Amerikaans gerecht met betwiste oorsprong.
📦
Zorg ervoor dat je handcrème op een koele, donkere plek bewaart, bij voorkeur rechtop, om oxidatie en besmetting te voorkomen.

Gezondheidsvoordelen

Bekijk hoe hamburgers kunnen bijdragen aan een uitgebalanceerd dieet dat een betere gezondheid en welzijn bevordert.
  • Rijk aan eiwitten door de rundvleesburger, essentieel voor spiergroei, herstel en de algehele lichaamsfunctie.
  • Rijk aan essentiële vitamines en mineralen zoals vitamine B12, ijzer, zink en selenium, die de energiestofwisseling, immuunfunctie en algehele gezondheid ondersteunen.
  • Levert gezonde vetten (afhankelijk van het vlees), die energie leveren en de celfunctie ondersteunen.
  • Veelzijdig en aanpasbaar, waardoor je verschillende gezonde toppings zoals groenten, avocado en volkorenbroodjes kunt toevoegen.
  • Kan deel uitmaken van een uitgebalanceerd dieet wanneer het wordt gecombineerd met gezonde bijgerechten zoals salades of gegrilde groenten.

Gezondheidsrisico's

Leer meer over de gezondheidsrisico's en zorgen die gepaard gaan met hamburgers.
  • Hoge vetgehalte, vooral in gemalen rundvleesburgers, wat het cholesterolniveau kan verhogen en het risico op hartziekten kan vergroten bij frequente consumptie.
  • Hoge natriumgehalte, vooral in bewerkte of gekruide hamburgers, wat kan bijdragen aan hoge bloeddruk en verhoogde cardiovasculaire risico's.
  • Risico op besmetting met schadelijke bacteriën zoals E. coli of Salmonella, vooral als de hamburger niet tot een veilige interne temperatuur wordt gekookt.
  • Potentieel voor hoge calorie-inname, vooral in combinatie met kaas, sauzen en andere calorierijke toppings, wat kan bijdragen aan gewichtstoename bij frequente consumptie.
Conversion widget image

Maak een digitale boodschappenlijst!

Hoe te kiezen?

Een goede hamburger moet een rijke, bruine kleur hebben en een sappige binnenkant wanneer hij gekookt is. Het vlees moet stevig zijn en goed bij elkaar blijven tijdens het koken zonder uit elkaar te vallen.

Vermijd hamburgers die te vet zijn of een saaie, papperige textuur hebben. Een hamburger van hoge kwaliteit moet een robuuste rundvlees smaak hebben, versterkt door de kruiden en de grillmethode.

Hoe te kiezen?

Hoe te bewaren?

Gekookte hamburgers moeten binnen twee uur na het koken in de koelkast worden bewaard. Plaats ze in een luchtdichte container om ze vers te houden. Goed opgeslagen kunnen gekookte hamburgers tot drie dagen in de koelkast meegaan

Gekookte hamburgers buiten laten staan kan leiden tot bacteriegroei. Vermijd het meerdere keren opwarmen, omdat dit ze kan uitdrogen. Consistente koeling en goed opwarmen helpen om hun sappigheid en smaak te behouden

✅ Interessant feit

Bewaar rauwe hamburgerbroodjes in de koelkast en gebruik ze binnen één tot twee dagen. Voor langere opslag kun je ze in een luchtdichte container of diepvrieszak tot drie maanden invriezen. Gekookte hamburgers moeten in de koelkast worden bewaard en binnen drie tot vier dagen worden gebruikt.

Wat te doen met restjes?

Restjes hamburgers kunnen worden omgevormd tot verschillende smakelijke gerechten. Verkruimel het vlees en gebruik het als vulling voor taco's, burrito's of quesadilla's, of meng het door een pasta-saus met tomaten en knoflook voor een snelle maaltijd. Hamburgers zijn ook heerlijk wanneer ze worden gehakt en toegevoegd aan een roerbakschotel met groenten en rijst.

Gebruik verkruimelde hamburgers in een casserole met aardappelen, kaas en groenten, of meng ze door een gehaktbrood of gehaktballetjesmengsel met paneermeel en eieren. Als je veel restjes hamburgers hebt, overweeg dan om een batch burger sliders te maken of het vlees te gebruiken in een shepherd's pie met aardappelpuree bovenop. Hamburgers kunnen ook worden toegevoegd aan soepen of chili voor extra eiwitten en smaak, of gebruikt worden als topping voor nacho's of gebakken aardappelen. Voor een snelle snack, verwarm de burger patties opnieuw op en serveer ze met een dipsaus of gesneden bovenop een salade.

👨‍⚕️️ Medische disclaimer

De inhoud op deze website is alleen voor informatieve doeleinden. Geen enkel materiaal op deze site is bedoeld als vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling.

Ontdek producten uit andere categorieën